0485 – 770 00Golfbyvägen 201

Golfbyvägen 201, Ekerum

Fritidsvilla med fint läge i golfbyn!
Helfräsch nyrenoverad fritidsvilla med gavelläge och ett av golfbyns bästa lägen gränsande mot grönområde/skog. Hög standard med elegant kök med utgång till altan, två helkaklade badrum, braskamin, stor solig altan i sydväst med två avdelningar varav en takskyddad och insynsskyddad altan för morgonkaffet i öster.

Ett bekvämt bekymmersfritt fritidsboende där föreningen sköter om allt utvändigt, som skötsel av gräsmattor m.m. - och du kan ägna dig åt att vara ledig - spela golf, sola/bada och njuta av Öland.

Ekerums golfby är en exklusiv anläggning invid Kalmarsund ca 12 km söder om Borgholm. Här finns 36-håls golfbana, restaurang, pub, golfshop, konferenslokaler, pool/relaxavdelning och golfbyn bestående av 172 bostadsrättsvillor.
Visa mer information

Typ

Fritidsbostadsrätt, lgh.nr Ekerum Hus 201. Byggår 1989,

Bostadsrätten

Golfbyvägen 201, 387 92 Borgholm. Belägen i Borgholm kommun, Räpplinge-Högsrum församling.

Storlek

4 rum, varav 3 sovrum. Boarea 90.1 m².

Byggnad

Byggnadsår: 1989.

Planlösning

BOTTENVÅNING

Välkomnande hall med klinkergolv, brons/silverfärgade tapeter på väggar och vitmålat tak. Grafitgråmålad trappa till övervåning.

Sovrum med parkettgolv, brons/silverfärgade tapeter på väggar och vitmålat tak. Stor garderob med skjutbara luckor.

Helkaklat toalett- och duschrum, ljusgrått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Duschen med välvda glasdörrar. Tvättställ med kommod.

Härligt allrum med öppet upp i nock som ger ljus och rymd och braskamin som ger skön värme. Golv av ekparkett, ljusgråmålade väggar och vitlaserad träpanel med synliga bjälkar i tak.

Helrenoverat kök med burspråk och utgång till altan. Klinkergolv, gråmålad väv på väggar och vitmålat tak. Vit köksinredning utrustat med svarta vitvaror elspis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys.

ÖVERVÅNING

Hall med heltäckningsmatta på golv, vit/gråmålad väv på väggar, Svenskt Tenns elefanttapet och vitt tak. Fyra garderober.

Sovrum med plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Garderob.

Sovrum med plastmatta på golv, grönmålad väv på väggar och vitmålat tak.

Helkaklat toalett/duschrum med grått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel på väggar och snedtak. Utrustat med dusch med glasvägg, tvättställ med kommod, wc och tvättmaskin.

.

TV- och internetanslutning

Området har bredband med optofiber 100 Mb.
IP-TV med 15 kanaler och IP-telefoni.
Betalas halvårsvis tillsammans med årsavgiften.

Uteplats

Två härliga altaner - en stensatt altan med vind/insynskyddat läge mot öster och en stor stensatt altan med två avdelningar varav en takskyddad i syd/västläge.

Bilplats

Biluppställningsplats för två bilar.

Ekonomi

Lägenhetsnummer Ekerum Hus 201 i Ekerum 2. Pris 2 575 000kr utgångspris. Avgift 3 059kr/mån. Årsavgift till BRF betalas två gånger per år på vår och höst. Överlåtelseavgift om 1 100kr. Betalas av: Köpare. Övrig driftkostnad 900kr/mån, varav:Uppvärmning: 650kr
Hushållsström: 250kr
Driftkostnad avser kostnad för eluppvärmning och hushållsel för fritidsboende med underhållsvärme på vintern. Vatten, avlopp, sophämtningskostnad samt försäkringskostnad ingår i årsavgift till BRF. Andel i föreningen är: 1.048%. Andel av årsavgiften är: 1.04%.

Avgiftsförändringar har diskuterats men ej beslutats.

Energideklaration

Energiprestanda 121kWh/m² år.

Vägbeskrivning

Väg 136 ca 12 km söder om Borgholm, tag västerut vid skylt Ekerum. Kör nerför backen och följ vägen tills du kommer till skylt Ekerums golfby. Hus nr 201 är objektet.

Övrigt

Renovering:

Under 2017 har villan genomgått en genomgripande renovering med nytt kök, nytt helkaklat toalett/duschrum på övervåning, ytskiktrenovering, ny altan mot öster, nytt kanalplasttak i loungen och ny häck vid altan i syd/väst.

Inventarier:
I köpet ingår, utan särskild ersättning, vissa inventarier som allt på övervåningen, soffgrupp, soffbord, vitrinskåp, köksbord och två stolar. Utemöbler kan överlåtas enligt ö.k. med säljaren.

Städning:
Ytterligare städning utföres ej av säljaren.

Tillträde:
Kan ske enligt överenskommelse hösten 2018.

Bostadsrättspelrätter:
Till varje hus hör 3 bostadsrättsspelrätter i Ekerums 36-håls golfbana. För att nyttja den fria spelrätten skall man vara medlem i Ekerums golfklubb.

Avgifter:
I årsavgiften ingår kommunalt vatten och avlopp, skötsel av grönområden, tillgång till tvättstuga, sophämtning, fastighetsskatt, avsättning till underhållsfond, försäkring av hus och inventarier.

Övrigt:
Inga planerade ombyggnadsarbeten eller avgiftshöjningar inom bostadsrättsföreningen för 2018.
I samband med överlåtelsen till ny ägare utför bostadsrättsföreningen en tillsyn som bekostas av ny ägare. Kostnad 1 100 kr.

Budgivning:
Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Köparen undersökningsplikt:
Köpare av en bostad har en omfattande undersökningsplikt angående bostadens skick och detta gäller även om bostaden besiktigats av säljaren.

Telefonabonnemang 0485-80 201 tillhör villan och skall övertagas av ny ägare.

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Alla fönsterrutor har bytts till energieffektiva rutor med underhållsvänliga mellanliggande spröjsar inom bostadsrättsföreningen Ekerum 2.

Läs mer om golfbyn på http://www.ekerumsgolfby.se

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet
Adress: Golfbyvägen 201
Antal Rum: 4 rum
Område: Ekerum
Boarea: 90 m²
Driftskostnad: 900 kr/mån
Månadsavgift 3 059 kr
Förening: Ekerum 2
Utgångspris: 2 575 000 kr
Byggnadsår: 1989

Ansvarig mäklare

Anders Törnqvist

Skicka E-post
0706 - 33 88 09
För personlig visning vänligen kontakta oss på 0485 - 77 000

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält