0485 – 770 00Golfbyvägen 220

Golfbyvägen 220, Ekerum

EKERUM - Hus 220 - fint läge med två uteplatser!
Fritidsvilla med ett av golfbyns bästa lägen gränsande mot grönområde/skog. Bra standard med renoverat elegant kök, två helkaklade badrum, utbytt braskamin, utbyggt isolerat förråd, stor solig altan i sydväst och insynsskyddad altan för morgonkaffet i öster. Komplett utrustad med möbler och husgeråd.

Ett bekvämt bekymmersfritt fritidsboende där föreningen sköter om allt utvändigt, som skötsel av gräsmattor m.m. - och du kan ägna dig åt att vara ledig - spela golf, sola/bada och njuta av Öland.

Ekerums golfby är en exklusiv anläggning invid Kalmarsund ca 12 km söder om Borgholm. Här finns 36-håls golfbana, restaurang, pub, golfshop, konferenslokaler, pool/relaxavdelning och golfbyn bestående av 172 bostadsrättsvillor.
Visa mer information

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr Ekerum 220. Byggår 1989,

Bostadsrätten

Golfbyvägen 220, 387 92 Borgholm. Belägen i Borgholm kommun, Räpplinge-Högsrum församling.

Storlek

4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea 90 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Byggnad

Byggnadsår: 1989.

Planlösning

BOTTENVÅNING

Välkomnande hall med laminatgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak.

Stort sovrum med laminatgolv, vit väv på väggar och vitmålat tak. Två garderober och skrivbord.

Elegant och helkaklat toalett- och duschrum med grått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel på väggar och vitmålat tak med spotlights. Dusch med välvda glasdörrar. WC, tvättställ med kommod, tvättmaskin och handduksvärmare.

Härligt allrum med öppet upp i nock som ger ljus och rymd och fin nyare braskamin som ger skön värme. Laminatgolv, vitmålade väggar och vitlaserad träpanel med synliga bjälkar i tak. Luftvärmepump.

Fräscht och snyggt kök med burspråk och utgång till altan mot öster. Laminatgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Köksinredning i vitmålat/teak utrustat med vitvaror från Siemens - spishäll, fläkt, ugn, micro och diskmaskin. Kyl/frys från Husqvarna.

Renoverad trappa med eksteg och vitmålat trappräcke till övervåning.

ÖVERVÅNING

Hall med parkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitt tak. Fyra garderober.

Sovrum med parkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Garderob.

Sovrum med parkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Badkaret har glasvägg vid duschen. Tvättställ med kommod och WC.

TV- och internetanslutning

Området har bredband med optofiber 100 Mb.
IP-TV med 15 kanaler och IP-telefoni.
Betalas halvårsvis tillsammans med årsavgiften.

Uteplats

Stor härlig träaltan med syd/västläge med skyddande räcke och terassmarkis.
Vind och insynsskyddad altan för morgonkaffet mot öster. Tak och vindskydd för golfbil mellan huset och förrådet.

Bilplats

Uppställningsplats för två bilar.

Ekonomi

Lägenhetsnummer Ekerum 220 i Ekerum 2. Pris 2 495 000kr utgångspris. Avgift 3 115kr/mån. Årsavgiften om 37 374 kr, inkl avgift för kabel-TV och bredband, betalas halvårsvis. Överlåtelseavgift om 1 100kr. Betalas av: Köpare. Övrig driftkostnad 1 025kr/mån, varav:Uppvärmning: 800kr
Hushållsström: 225kr
Uppskattad driftkostnad vid fritidsboende med underhållsvärme på vintern. Andel i föreningen är: 1.048%. Andel av årsavgiften är: 1.04%.

Styrelsen har beslutat att inga avgiftsförändringar ska genomföras 2018.

Energideklaration

Energiprestanda 81kWh/m² år.

Vägbeskrivning

Väg 136 ca 12 km söder om Borgholm, tag västerut vid skylt Ekerum. Kör nedför backen och följ vägen tills du kommer till skylt Ekerums golfby. Hus nr 220 är objektet. Visning endast enligt överenskommelse med mäklarfirman.

Övrigt

För att sänka underhålls- och elkostnaderna beslutade 2013 Brf Ekerum nr 2 att byta glaspaket och spröjs i fönster och fönsterdörrar i föreningens samtliga hus. Utanpåliggande träspröjsar och dåligt isolerade glas byttes till energieffektiva isolerglas med mellanliggande aluminiumspröjs, vilket också underlättar fönsterputsningen.

Golf: Till varje hus hör 3 bostadsrättsspelrätter i Ekerums 36-håls golfbana. För att nyttja spelrätten skall man vara medlem i Ekerums golfklubb.

Avgifter: I årsavgiften ingår kommunalt vatten och avlopp, skötsel av grönområden, tillgång till tvättstuga, sophämtning, fastighetsskatt, avsättning till underhållsfond, försäkring av hus och inventarier.

Inventarier: I köpet ingår fräscha möbler och husgeråd utan särskild kostnad. Se bifogad inventarielista.

Inga planerade ombyggnadsarbeten eller avgiftshöjningar inom bostadsrättsföreningen för 2018.

Telefon: Telefonabonnemang 0485-80 220 tillhör huset och övertages av köparen.

Budgivning:
Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Köparen undersökningsplikt:
Köpare av en bostad har en omfattande undersökningsplikt angående bostadens skick och detta gäller även om bostaden besiktigats av säljaren.

Städning:
Ytterligare städning utföres ej av säljaren.

Läs mer om golfbyn på http://www.ekerumsgolfby.se

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet
Adress: Golfbyvägen 220
Antal Rum: 4 rum och kök
Område: Ekerum
Boarea: 90 m²
Driftskostnad: 1 025 kr/mån
Månadsavgift 3 115 kr
Förening: Ekerum 2
Utgångspris: 2 495 000 kr
Byggnadsår: 1989

Ansvarig mäklare

Anders Törnqvist

Skicka E-post
0485 - 77 01 0
För personlig visning vänligen kontakta oss på 0485 - 77 000

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält