0485 – 770 00Övra Sandby Bygata 21

Övra Sandby Bygata 21, Övra Sandby

ÖVRA SANDBY - Charmig renoverad Ölandsgård med sjöbod och poolanläggning!
Unikt, charmigt, välrenoverat och genomtänkt!

På Ölands östra sida, i Övra Sandby, finns denna vackert belägna avstyckade Ölandsgård med kringbyggd innergård. Exklusivt poolområde och nyrenoverat rejält gästhus med eget kök och badrum. Huset har under senare år genomgått en övergripande renovering och är en riktig pärla på Öland. Som extra attribut finns också till gården en tillhörande sjöbod i Nedra Sandby som följer med i köpet.

Gården har varsamt renoverats och man har bevarat den äldre charmiga atmosfären med pardörrar och stort lantkök. Huset har stora öppna ytor och rejäl rymd för umgänge. På senare år har man låtit bygga ut huset med en stor glasveranda med utsikt över den stora parklikande tomten och poolområdet på husets baksida. På nedervåningen finns även två av husets sovrum. På husets övervåning finns familjens privata del med två sovrum med varsin egen toalett. Det ena, lite större sovrummet, med egen balkong.

Fastighetens kringbyggda innergård på framsidan ger en genuin gårdsbild med ytor för lek och spel. Den U-formade ladan har gott om utrymmen för både varm- och kallförvaring samt hobbyutrymmen. På gårdens inre del, invid huvudbyggnaden, finns ett totalrenoverat gästhus med allrum, kök, sovrum och dusch/wc.

Exklusiv poolanläggning med sluttande gjuten pool med egen trampolin. Poolen är uppvärmd och har automatiskt jalusiöverdrag. Runt hela poolen finns stort trädäck. I anslutning till poolområdet finns pergola, smakfullt utekök samt utedusch.

Fastigheten är ansluten till fiber och har ett rejält utbyggt wifi-nätverk samt god mobilförstärkning.

Övra Sandby ligger ca 1,5 mil från Borgholm som har full kommunal service med mataffärer, bibliotek och restauranger. Närmsta badplats finns nere vid Kapelluddens fyr ca 6 km bort.

En unik fastighet som mycket sällan kommer ut på den öppna fastighetsmarknaden. Hela den avstyckade Ölandsgården är i mycket gott skick och är renoverad med varsam hand. Ett stort plus är den tillhörande sjöboden som gör fastigheten än mer unik.
Visa mer information

Typ

Borgholm - Övra Sandby 8:4. Avst. ölandsgård - 1 ½ plan. Byggår 1890 & 2013.

Fastigheten

Övra Sandby Bygata 21, 387 95 Köpingsvik. Belägen i Borgholm kommun, Köpingsvik församling.

Storlek

Boarea 220 m². , biarea 60 m². Uppskattad yta, köparen bör göra uppmätning om ytan är viktig. 8 rum, varav 5 sovrum.
Rummens fördelning;
6 Rok - Huvudbyggnad
2 Rok - Gästhus (biyta)
Taxerad yta 120 kvm + 60 kvm

Tomt

Omgärdad trädgårdstomt med stor gräsmatta och vårdträd med fina päron
Tomtarea 6 418 m² (friköpt).

Byggnad

1 ½ plan. Byggår 1890 & 2013.
Renoveringar: 2008 (ca) - Omläggning av yttertak på huvudbyggnad
2008 (ca) - Utbyggnad av matrum/veranda
2011 - Badrum
2013 - Totalrenovering av gästhus
2013 - Renovering av förrådsdel på lada (varmförråd)
2014 - Nytt pooldäck med utedusch och utekök
2016 - Ny 3-kammarbrunn med infiltration, godkänd av Borgholms kommun.

Planlösning

Huset disponeras enligt följande:

Entrén mot framsidans innergård med stor takskyddad veranda.

Nedervåningen

Välkomnande HALL med gråmålat äldre trägolv, målade väggar i mörkgrått och trapp upp till övervåningen. Till höger ligger LANTKÖKET med gott om plats för större sällskap, målat trägolv i grått samt bröstpanel i en mjuk, grön ton. Köksinredning i vitt med arbetsbänkar i trä. Inbyggd spishäll, inbyggd ugn samt micro, kyl, frys och diskmaskin. Från GROVENTRÉ med gott om förvaring, når man även husets DUSCH och TVÄTTSTUGA med klinkergolv och komfortvärme. Kakel på väggar och vitmålat tak med infällda spots. Duschhörna, wc, handfat, varmvattenberedare och tvättpelare.
I direktanslutning till köket finns GLASVERANDA med terrakottafärgad klinker med komfortvärme. Vitlaserade träväggar och utgång till baksidan med pool och ett stort trädäck.
VARDAGSRUM med nyslipad, bevarad stavparkett och vitlaserade träväggar och tak med infällda spots. I fil ligger nedervåningens två sovrum med genomgångsmöjlighet mellan dessa båda. Avlutade bevarade trägolv och målade tapeter på väggarna.

Övervåningen

HALL som är våningens hjärta med målat trägolv och målade väggar i ljus ton.
FÖRRÅD med utgång till kattvind för förvaring. SOVRUM i söder med avlutat trägolv och målade väggar i ljusgul ton. Vägg i vägg ligger rummets egna TOALETT med klinker och vitlaserade träväggar. På toaletten finns också en genomtänkt och charmig detalj med inbyggd spegel. På andra sidan hallen ligger ett STORT SOVRUM med rejäla ljusa ytor, målat trägolv, målade väggar och vitlaserat trätak. Sovrummet har också en vädringsbalkong med utsikt över poolen och trädgården i öster. Även detta sovrum har en egen TOALETT med klinker och målade väggar allt med god finish och genomtänka detaljer.

Gästhuset totalrenoverat 2013

ALLRUM/KÖK med öppenhet upp i nock med synliga takbjälkar. Rustikt, enstavig ekparkett och vitlaserade träväggar. Värmande stor gjutjärnskamin med skorsten klädd i Ölandssten. Stor matplats. Kök i ljust vitt, mörka bänkskivor. Kyl/frys och inbyggd häll samt fläkt. Luft/luft-värmepump. SOVRUM med enstavig ekparkett och vitlasererade träväggar och tak med synliga bjälkar. DUSCHRUM med grått klinkergolv med komfortvärme. Vitlaserade träväggar med klinkermönstrad skiva i den glasade duschhörnan. Vitmålat tak med infällda spots. Handfat med kommod och toalett. Inbyggd varmvattenberedare.

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund/platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Tegel. Hängrännor: Finns. Fönster: 2 & 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp från 2016 godkänt av Borgholms kommun.

Uppvärming och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el och braskamin.

TV- och internetanslutning

FIBER - med ett rejält utbyggt wifi-nätverk samt god mobilförstärkning (Telia).

Uteplats

Stor härlig altan på baksidan med poolen i mitten. Plats för ett flertal möbelgrupper samt en härlig grillhörna. Här är det solläge hela dagen. Intill altanen finns även ett utekök och en pergola att njuta i. I anslutning till poolen finns också utedusch.

Övriga byggnader

1. Lada byggd i vinkel med stora utrymmen.
2. Varmförråd renoverat 2013.
3. Poolhus med maskineri - värmepump.
4. Gästhus totalrenoverat 2013 med allrum, kök, sovrum och dusch/wc.
5. Sjöbod ca 10 kvm - renoveringsbehov nere vid havet.

Ekonomi

Pris 4 690 000kr Utgångspris. Taxeringsvärde: 1 309 000kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 695 000kr.
 
Total driftkostnad 44 377 kr/år, varav:
Uppvärmning: 24 000kr
Försäkring: 9 000kr
Vatten/avlopp: 4 227kr
Renhållning: 2 000kr
Sotning: 500kr
Vägavg/snö: 650kr
Hushållsström: 4 000kr
Summa: 44 377kr
 
Drift enligt säljare med nyttjande årets alla månader.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter förmån: Avtalsservitut Infiltration - på grannfastighet.
 
Gemensamhetsanläggningar: Borgholm Nedra Sandby GA:1 - Vägförening kostnad fn 650:-/år.
 
Planbestämmelser: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Infiltration - på grannfastighet.

Vägbeskrivning

Från Kalmar, strax efter Halltorp, tag av mot Räpplinge. Vid Räpplinge kyrka tag höger och följ skyltning mot Bredsättra. Vid Östra landsvägen, följ vägen mot Bredsättra ca 1,5 km. Tag sedan av till höger vid skylt N.Sandby, tag sedan direkt höger in på Övra sandby bygata, nr 21 ligger på vänstersida, vår skylt visar.

Övrigt

Inventarier:
Säljaren kan tänkas sig att sälja merparterna av inventarierna, så huset är inflyttningsklart.
I köpet ingår poolrobot samt stålkrukor inklusive konstverk.

Larm:
I huvudbyggnad finns installerat larm från Verisure. Kan övertagas av ny ägare.

Budgivning:
Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

Säljarens upplysningsplikt
Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

Köparens undersökningsplikt:
Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

Besiktning är utförd, protokoll finns.

Energideklaration utföres ej på fritidshus.

Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Fastigheten är med i området vägförening, kostnad f.n om 650:-/år.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Fritidshus
Adress: Övra Sandby Bygata 21
Antal Rum: 8 rum
Område: Övra Sandby
Boarea: 220 m²
Driftskostnad: 44 377 kr/år
Biarea: 60 m²
Byggnadsår: 2013
Utgångspris: 4 690 000 kr

Ansvarig mäklare

Marcus Isakson

Skicka E-post
0485 - 77 05 5
Visning 26 Maj – Ring 0485 - 77 000 för anmälan
4PABR8G3U0B6DUMC
4PABR8GDO0B6DUN7

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält