0485 – 770 00Södra Arontorpsgatan 46

Södra Arontorpsgatan 46, Torslunda

Torslunda - nära brofästet!
Charmig rödmålad stuga med fint läge i Torslunda ca 6 km söder om brofästet.
Utbyggd och renoverad 2006 och inrymmer idag ett rejält vardagsrum, kök med vedspis, ett sovrum, toalett/duschrum, hall och sovloft.

Här krävs renovering/uppfräschning men kan efter det bli något riktigt fint och trivsamt. Stugan har fram tills nyligen bebotts året runt och passar för såväl åretruntboende för den mindre familjen eller som ett fint fritidshus att kunna komma till under årets alla månader.

Torslunda är en del av tätorten Skogsby och här bor du i vacker miljö ute på landet men med bekväm närhet till affärer, service i Färjestaden och i Kalmar. I närområdet finns Torslunda kyrka, Torslunda försöks/forskningsstation, naturförskola, förskola, skola årskurs 1–6. Till närmsta livsmedelsbutik Ica Supermarket Almérs är det ca 1,5 km, till Ölands köpstad ca 4 km.
Visa mer information

Typ

Mörbylånga - Torslunda 2:12. Fritidshus/villa - 1-plan + loft och källare. Byggår 1929.

Fastigheten

Södra Arontorpsgatan 46, 386 96 Färjestaden. Belägen i Mörbylånga kommun, Torslunda Församling församling.

Storlek

Boarea 54 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 2 rum och kök.

Tomt

Tomtarea 1 153 m² (friköpt).

Byggnad

1-plan + loft och källare. Byggår 1929.
Renoveringar: 2006.

Planlösning

Rumsbeskrivning.

Hall med klinkergolv, grön tapet/bröstpanel på väggar och träpanel i tak.

Sovrum med trägolv, gul tapet på väggar och vitmålat tak.

Toalett/duschrum med klinkergolv, kakel/vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc, tvättställ, dusch och tvättmaskin.

Kök med trägolv, orange tapet/bröstpanel på väggar och vitmålat tak. Utrustat med vedspis, elspis, fläkt samt bänkdiskmaskin.

Sovloft.

Vardagsrum utbyggt 2006 med trägolv, gul tapet på väggar och träpanel i tak. Luftvärmepump.

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund/delvis källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Rödmålad träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärming och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump samt vedspis.

Övriga byggnader

1. Förråd samt carport.

Ekonomi

Pris 850 000kr utgångspris. Taxeringsvärde: 565 000kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 269 000kr.
 
Total driftkostnad 18 200 kr/år, varav:
Uppvärmning: 7 400kr
Försäkring: 1 900kr
Vatten/avlopp: 3 800kr
Renhållning: 1 800kr
Hushållsström: 3 300kr
Summa: 18 200kr
 
Driftkostnad för åretruntboende.

Energideklaration

Energiprestanda 11107kWh/m² år.

Servitut, planbestämmelser m m

Inskrivna servitut och övriga gravationer: Nyttjanderätt Tele.

Vägbeskrivning

Strax efter brofästet, tag av mot Mörbylånga/Ottenby. Kör ca 3,5 km och tag Lundborgsvägen till vänster och sedan Södra Arontorpsvägen till höger. 4:e huset på höger sida. Vår skylt visar.

Övrigt

Friskrivningsklausul:
Säljaren säljer fastigheten i befintligt skick med s.k. friskrivningsklausul vilket ställer högre krav på köparen gällande undersökningsplikten.

Besiktning: Besiktning är utförd, besiktningsprotokoll finns.

Städning: Ytterligare städning eller utröjning utföres ej av säljaren.

Budgivning:

Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

Säljarens upplysningsplikt
Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

Köparens undersökningsplikt:
Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

Energideklaration har ej utförts då fastigheten nu ej nyttjas som permanentbostad.

Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Fritidshus
Adress: Södra Arontorpsgatan 46
Antal Rum: 2 rum
Område: Torslunda
Boarea: 54 m²
Driftskostnad: 18 200 kr/år
Byggnadsår: 1929
Utgångspris: 850 000 kr

Ansvarig mäklare

Anders Törnqvist

Skicka E-post
0485 - 77 01 0
Budgivning pågår, senaste bud: 800 000 kr
4N6QC163E05F2DQS

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält