0485 – 770 00Villagatan 4

Villagatan 4, Borgholm

Havsutsikt - Ölands exklusivaste läge vid hamnen i Borgholm!
Ölands exklusivaste läge med vidsträckt utsikt över Kalmarsund och Borgholms hamn.

Nu har vi nöjet att salubjuda en av de största och finaste bostadsrättslägenheterna i Borgholms Vånings- och Konferenshotell (Strand Hotell).

Det är inte ofta bostadsrättslägenheterna i Borgholms Vånings- och Konferenshotell (Strand Hotell) kommer ut på den öppna marknaden men nu har vi nöjet att salubjuda en mycket välvårdad och fräsch 3-rumslägenhet med hotellets bästa läge på 4:e våningen.

Lägenheten är om 72 m² med härlig 27 m² stor balkong. Ett fantastiskt läge med oslagbar utsikt mot Kalmarsund, Borgholms hamn och solnedgången.

Lägenheten inrymmer hall, kök, kaklat badrum, 2 sovrum och vardagsrum. Två utgångar till den härliga balkongen mot havet.

Ett unikt läge passande för dig som vill bo direkt vid havet och ha nära till allt.

Anläggningen byggdes 1973 i anslutning till gamla Strand Hotell och inrymmer idag 48 bostadsrättslägenheter varav 18 är privatägda, konferenslokaler, restaurang, bar, nattklubb, butiker m.m.

Juridisk person får köpa.
Visa mer information

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 312. Hiss finns.

Bostadsrätten

Villagatan 4, 387 32 Borgholm. Belägen i Borgholm kommun, Borgholm församling.

Storlek

3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea 72 m². Areauppgifter enligt mätning av golvytor.

Planlösning

Lägenheten ligger på fjärde våningen och nås via trappa och hiss.

En välskött ljus lägenhet med:

- Hall med furuparkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Garderob och hatthylla.

- Inre hall med furuparkettgolv, ljusgråmålad väv på väggar och vitmålat tak.
Bardisk och öppet in mot köket.

- Kök med klinker/furuparkettgolv, gråmålad väv på väggar och vitmålat tak. Skåpsinredning i ek, grå bänkar och blått kakel. Utrustat med vitvaror i rostfritt - kyl/frys, ugn och fläkt, vit micro samt glaskeramikhäll och diskmaskin. Matplats med plats för fyra vid bord och tre vid bardisk.

- Vardagsrum med furuparkettgolv, ljusgråmålad väv på väggar och vitmålat tak. Stora fönster/fönsterdörr mot havet och utgång till balkongen.

- Sovrum mot havet med furuparkettgolv, ljusgråmålad väv på väggar och vitmålat tak. 4 garderober. Möblerat med dubbelsäng och 2 sängbord. Utgång till balkongen.

Sovrum mot staden med furuparkettgolv, ljusgråmålad väv på väggar och vitmålat tak. 2 garderober.

- Toalett/duschrum med klinkergolv och kaklade väggar samt vitmålat tak. Utrustat med duschkabin, wc, tvättställ med kommod, spegel med belysning, handdukstork och tvättmaskin.

- Övrigt: Ett bord på balkongen samt gardiner och tavlor ingår. Personliga tillhörigheter och prydnadssaker ingår ej.

TV- och internetanslutning

Ansluten till kabelnät. 36 kanaler och 4 radiokanaler.
Inom hotellet finns kostnadsfritt trådlöst nätverk.

Uteplats

Stor härlig insynsskyddad balkong mot havet om 27 m². Markis.

Bilplats

1 parkeringsplats, ingår i månadsavgiften/hyran.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 312 i Borgholms Vånings- och Konferenshotell. Pris 3 400 000kr utgångspris. Avgift 3 769kr/mån. I avgiften ingår värme Överlåtelseavgift om 1 120kr. Pantsättningsavgift om 448kr. , kontrollerad 2018-01-16. Andel i föreningen är: 1.54745%. Andel av årsavgiften är: 1.54745%. Bostadsrätten är pantsatt hos SEB.

Vägbeskrivning

Strand Hotell vid hamnen i Borgholm. Gå in huvudingången och tag trappa/hiss upp till 4:e våningen. Lägenheten heter 312. Visas endast enligt överenskommelse med fastighetsmäklare Anders Törnqvist 070-6338809

Övrigt

Månadskostnad till brf är 3 769 kr, betalas månadsvis inkl. vatten/avlopp, värme och el.

Bostadsrättsägare får:

- Fri tillgång till swimmingpool, bastu och gym.
- Fri tillgång till Borgholms kallbadhus
- 20 % rabatt på maten vid restaurangbesök kvällstid på hotellet.
- Kostnadsfritt trådlöst nätverk

Tillträde under 2018 enligt ö.k. mellan säljare och köpare.

Bostadsrättsföreningen är en s.k. oäkta bostadsrättsförening p.g.a. att det finns mer försäljningsytor m.m. än lägenheter i föreningen.

Arbete pågår för att göra föreningen till en äkta bostadsrättsförening.

En förening räknas som en äkta bostadsrättsförening om den till minst 60 procent bedriver kvalificerad verksamhet. Med kvalificerad verksamhet menas här främst upplåtelse av lägenheter till de egna medlemmarna. Föreningen är oäkta om den bedriver kvalificerad verksamhet till mindre än 60 procent. En oäkta bostadsrättsförening åtnjuter inte samma skatteregler som en äkta bostadsrättsförening

Förmånsvärde för 2016 var 10 504 kronor.

Budgivning:

Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Köparens undersökningsplikt:
Köpare av en bostad har en omfattande undersökningsplikt angående bostadens skick och detta gäller även om bostaden besiktigats av säljaren.

Bostadsrättsföreningen planerar att byta ut fönster och vägg mot havet, relina avloppsledningar och se över ventilationen, tidsplan är ännu ej satt men troligen under 2018. Belåning för ändamålet kommer att göras och månadsavgiften kommer att höjas, dock ännu ej bestämt med hur mycket.

Uthyrning sker i egen regi och man skall meddela bostadsrättsföreningen och även Strands reception om hyresgäster.

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet
Adress: Villagatan 4
Antal Rum: 3 rum och kök
Område: Borgholm
Boarea: 72 m²
Månadsavgift 3 769 kr
Förening: Borgholms Vånings- och Konferenshotell
Utgångspris: 3 400 000 kr

Ansvarig mäklare

Anders Törnqvist

Skicka E-post
0706 - 33 88 09
För personlig visning vänligen kontakta oss på 0485 - 77 000

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält