0485 – 770 00Malmsborgsgatan 3 C

Malmsborgsgatan 3 C, Borgholm

Unik boendemiljö i kalkstenhus från 1800 talet!
Helfräsch lägenhet i ett av Borgholms äldsta och vackraste hus, byggt på 1800-talet med metertjocka kalkstensväggar och djupa fönsternischer och med en unik boendemiljö.

Lägenheten är en av 4 lägenheter inom bostadsrättsföreningen Stenhuset. Den lägenhet vi nu har nöjet att salubjuda ligger på nedre plan med en boyta om ca 61 m², allt fräscht och nyrenoverat med ljusa färger, trägolv och helrenoverat badrum. Tillgång till stor och uppvuxen trädgård och parkeringsplats utanför dörren.

Det vackra gamla kalkstenshuset har en lång och intressant historia - huset har bl.a. använts som hållstuga, bryggeri, lager och bostad. 1981 gjordes en totalrenovering och då inreddes de fyra lägenheterna till moderna bostäder med unik boendemiljö. 2006 renoverades fastigheten delvis och bostadsrättsföreningen Stenhuset bildades, en förening med låg belåning vilket innebär mycket låga månadsavgifter (f.n. 1617 kr/månad). Ett boende passande för såväl permanentboende som för er som söker efter ett bekvämt fritidsboende med nära till service, affärer, nöjen och havet. Även företag (juridisk person) godkännes som köpare.

Ett lugnt och trivsamt område med gångavstånd till affärer, hav och bad. Lägenheten ligger ca 1 km från torget i Borgholm, dit tar det ca 10 minuter att promenera eller 3 minuter med cykel. Man slipper den centrala stadens nackdelar, här är det lugnt och tyst. Väg 136 ligger nära så man är snabbt ute för att åka norrut eller söderut på ön.

Till Köpingsvik och en av Ölands finaste sandstränder finns cykelbana hela vägen och det tar inte många minuter dit. Det finns även fina badplatser i Borgholm som man når på ännu kortare tid.
Visa mer information

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr Stenhuset 3. Byggår 1800, Våningsplan 1 av 2..

Bostadsrätten

Malmsborgsgatan 3 C, 387 36 Borgholm. Belägen i Borgholm kommun, Borgholm församling.

Storlek

2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea 61 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnad

Byggnadsår: 1800. Renoveringsår: 1981.

Planlösning

Hall: Ljus och öppen hall med trägolv och nougat/vitrandig tapet.

Vardagsrum: Stort och ljust vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp med en metertjock fönsternisch. Vitmålat trägolv och nougat/vitrandig tapet på väggar.

Sovrum: Sovrum med grönblommig tapet, furugolv och plats för dubbelsäng. Gott om förvaringsutrymmen och ljusinsläpp från burspråk.

Kök: Fräscht och öppet kök med plats för matbord för 6 matgäster. Ljust med vitmålat trägolv, väggar och tak. Köksinredning med vita skåpsluckor och träbänkar.

Badrum: Fräscht och totalrenoverat badrum 2017 med grå plastmatta och kaklade väggar. Toalett, dusch tvättställ och VVB.

Lägenheten värms upp via direktverkande el från nya radiatorer. Kostnad beroende på förbrukning. Mäklare kan göra separat kalkyl.

Övriga byggnader

Det finns förråd och tvättstuga.

Ekonomi

Lägenhetsnummer Stenhuset 3 i Stenhuset. Pris 1 295 000kr utgångspris. Avgift 1 617kr/mån. Övrig driftkostnad 903kr/mån, varav:Uppvärmning: 600kr
Försäkring: 50kr
Hushållsström: 253kr
Driftkostnaden avser boende för två personer. Andel i föreningen är: 20.748%. Andel av årsavgiften är: 20.74%.

Gårdsplats/innergård

Trädgård och uppställningsplats för bilar på innergården

Vägbeskrivning

Vid södra infarten (trafikljus) till Borgholm, tag till höger, efter 100 meter ligger det vackra kalkstenshuset på vänster sida. Ingång på gården. Denna lägenhet ligger på bottenplan längst in på gården. Vår skylt visar.

Övrigt

En förening räknas som en äkta bostadsrättsförening om den till minst 60 procent bedriver kvalificerad verksamhet. Med kvalificerad verksamhet menas här främst upplåtelse av lägenheter till de egna medlemmarna. Föreningen är oäkta om den bedriver kvalificerad verksamhet till mindre än 60 procent. En oäkta bostadsrättsförening åtnjuter inte samma skatteregler som en äkta bostadsrättsförening

Budgivning:

Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Köparens undersökningsplikt:
Köpare av en bostad har en omfattande undersökningsplikt angående bostadens skick och detta gäller även om bostaden besiktigats av säljaren.

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet
Adress: Malmsborgsgatan 3 C
Antal Rum: 2 rum och kök
Område: Borgholm
Boarea: 61 m²
Driftskostnad: 903 kr/mån
Månadsavgift 1 617 kr
Förening: Stenhuset
Utgångspris: 1 295 000 kr
Byggnadsår: 1800

Ansvarig mäklare

Anders Törnqvist

Skicka E-post
0485 - 77 01 0
För personlig visning vänligen kontakta oss på 0485 - 77 000

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält